Degustatorii profesionisti de ceai

Data articol: 22 iunie 2015 / Categoria: ... / 0 comentarii

O profesie bizara si placuta in acelasi timp este cea practicata de degustatorii profesionisti de ceai.

La fel ca si vinul, si ceaiul are nevoie de experti pentru a testa calitatea ceaiului si a alege cele mai bune sortimente.
Degustatorul nu doar testeaza diferite marci, ci si creeaza mixaje pentru bauturi noi, care sa ne incante papilele gustative – un rol foarte apreciat si bine platit!
Daca te atrage perspectiva unui astfel de job, retine ca un degustator profesionist are mare grija de propriile papile gustative,
evitand bauturile alcoolice sau mancarurile foarte condimentate.
In plus, un degustator poate ajunge sa guste cateva sute de cesti pe zi, intr-o fabrica de ceai!
Sebastian Michaelis poate stabili in 15 secunde ce aroma are ceaiul degustat, din 1500 de varietati de ceai.
Poate de aceea firma pentru care lucreaza i-a asigurat limba pentru 1 milion de lire sterline!
La baza lucrurile par simple – se soarbe din ceaiul pentru testat – fara a inghiti, cantitatea sorbita se arunca si apoi sunt descrise aroma, ‘taria’ bauturii, corelate cu aspecte estetice.
Cu toate acestea, in mod clasic, sunt necesari minim doi ani pentru a
putea fi un adevarat degustator de ceai.

Daca vrei sa ii afli secretele, te invitam in culisele degustatorilor de ceai la un Atelier cu Sabin Niculae .

Articol scris de Iulia Moghioroiu

Imagini de: James Pogson.

Ti-a placut articolul?

Imparte-l cu prietenii

Descopera ceainaria Jodart
Continua calatoria,
te asteapta un cadou la final!