Vin din frunze de ceai

Data articol: 1 iulie 2015 / Categoria: ... / 0 comentarii

Te incanta ideea unui vin cu beneficiile ceaiului verde?
Iata ca inventia biologului Frederic Pottecher face lucrurile posibile.
Ceea ce l-a inspirat pe acesta a fost fermentarea accidentala a ceaiului verde in laboratorul sau.
Pornind de la aceasta intamplare, biologul a creat un vin din ceai verde organic (prin fermentarea naturala a acestuia), si extracte vegetale.

Astfel, vinul mai are in compozitie extract de sofran, rodie, hibiscus si afine.
Numele comercial este Cafrine, cu trimitere la numele sclavelor reunioneze care au fost eliberate in Plaine des Caffres (in insula franceza La Reunion) (sotia biologului fiind reunioneza).
Spre deosebire de vinul obisnuit, acesta poate fi fabricat in orice perioada a anului.
Dupa cateva saptamani de fermentare in cuve clasice de inox pentru vin, bautura este gata pentru a fi vanduta.
Imbutelierea se face in sticle cu o forma proiectata de un designer de sticlute de parfum.
Acest vin ecologic a reusit sa treaca chiar si testul celor mai buni bautori de ceai verde, bautura fiind foarte bine vanduta in Asia.
Bautura poate fi consumata atat ca aperitiv, cat si in timpul mesei.

Articol scris de Iulia Moghioroiu

Ti-a placut articolul?

Imparte-l cu prietenii

Descopera ceainaria Jodart
Continua calatoria,
te asteapta un cadou la final!