Program: Luni-Vineri: 16.00 – 23.00, Weekend: 14.00 – 23.00

Ceaiul de la frunza la ceasca – Seminar de invatare si degustare.

Dragi iubitori de ceai va invit într- o scurtă călătorie în jurul lumii alături de cei mai mari iubitori de ceai din lume: din China și Japonia până în India, Iran, Turcia și America Latină pentru a înțelege această băutură privită cu misticism de către toți cei care îl consumă.

O picătură de căldură și una de energie, gust și aromă, tradiție și modernism, pe toate le putem găsi într-o simplă ceașcă de ceai. Consumat proaspăt sau învechit până la 50 de ani, puține băuturi sau produse se apropie de complexitatea ceaiului.

Ceaiul este cea mai consumată băutură din lume, după apa, și una dintre cele mai vechi, infuzia de ceai fiind descoperită cu mult înaintea cafelei. Putem spune, fără să exagerăm,că sunt literalmente mii și mii de variații de ceai servite în lume. O multitudine de selecții, nenumărate arome, precum și numeroase stiluri de prepararea, toate se reduc la 6 ceaiuri de bază și o plantă, Camellia Sinensis.

Prin intelegerea diferitelor soiuri de ceai, a metodele de procesare și a procedurilor de preparare căutăm să creem acel moment „A-ha” care să va ajute să înțelegeți lumea ceaiului mai bine, să va alegeți ceaiul potrivit momentului și să savurați cele mai fine arome și să înțelegem beneficiile pe care ceaiul le are în toate aspectele vieții noastre.

În această sesiune, ne vom uita cu atenție la ceea ce se întâmplă de fapt în timpul procesului de infuzie de ceai. Vom examină variabilele cheie În orice cească de ceai – apa, ceai și temperature apei – și cum aceste elemente lucrează pentru sau Împotriva oricărui stil de preparare.

Vom înțelege cum să diferențiem diferitele tipuri de ceai, cum să alegem ceaiul în funcție de calitate, cum să premaram ceaiul astfel încât să savuram toată prospețimea acestuia și de ce ceaiurile scumpe sunt, de fapt, mai ieftine decât ceaiurile ieftine.

Vom discuta despre cele mai răspândite metode de preparare a ceaiului: metodă europeană și Gong-Fu (metodă chinezească), urmate de o degustare care să ne încălzească trupul și să ne revigoreze spiritul în aceste luni reci de iarnă.

Numărul maxim de participanți este de 14, numărul minim de 6

Imparte cu prietenii

Workshop tinut de:
Untitled-1
Sabin NiculaeTrainer
Scurta descriere:

Sabin este profesor, trainer și iubitor al ceaiului. De mai bine de 2 ani este redactor al secțiunii despre ceai […]

Vezi mai mult
Inscrie-te acum la workshop
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.